Gefeliciteerd! De audits zijn weer achter de rug en het VCA-certificaat prijkt weer mooi ingelijst aan de muur. Maar toch vraagt u zich soms af of het behalen van het VCA-certificaat allemaal wel de moeite waard is…… Het was weer een heel gedoe om alles op orde te krijgen. En is de kwaliteit en/of de veiligheid nu wel echt zoveel verbeterd?

Terechte vragen die bij veel ondernemers vaak al langere tijd leven. Een oplossing is niet zomaar ‘gevonden’. De praktijk en business van alle dag eist al snel weer de aandacht op en voor je het weet staat de volgende audit alweer voor de deur en moet weer een inhaalslag worden gepleegd.

Wil je uit deze vicieuze cirkel komen? Wil je efficiënter certificeren met minder bureaucratie? Schakel dan ‘vreemde ogen, oren, handen‘ in. ZEGT ‘dwingt’ op positieve wijze een verandering af. Dat begint met een andere insteek. Het resultaat is niet (alleen) “het certificaat aan de muur”.

Man aan het werk

VCA Certificering is het middel; organisatieverbetering het resultaat.

Een tevreden klant omschreef het als volgt: Toen ik het idee had losgelaten dat het VCA-certificaat heilig was, kon ik de focus weer leggen op ‘echte veiligheid’ oftewel het vakmanschap van mijn mensen. Investeren in vakmanschap is investeren in veiligheid en kwaliteit. ZEGT heeft ons op positieve wijze de spiegel voorgehouden en daarnaast ‘hands on’ meegewerkt en handige tools beschikbaar gesteld. Het VCA-certificaat was een mooie en vanzelfsprekende “bijvangst”.

Adviestrajecten ZEGT:

Wij zijn vooral goed thuis in kwaliteitsmanagement, arbo, veiligheid en milieu, oftewel

  • VCA
  • ISO 9001: 2015 Kwaliteit
  • ISO 14001: 2015 Milieu
  • ISO 45001 ARBO

ZEGT helpt om de organisatie te verbeteren en daarbij tevens te voldoen aan wetgeving en normeringen met praktische oplossingen:

  • Wij ontzorgen met deskundige ondersteuning, goede planning en...
  • handige tools (Voor VCA-certificering zijn Easys SafetyTools ontwikkeld)
  • Wij gaan voor ‘dunne handboeken’ en ‘dikke integratie’ in bestaande handelingen en werkwijzen
  • U bent optimaal voorbereid op certificering
  • Indien gewenst worden meerdere ‘systemen’ tot 1 efficiënt systeem omgevormd.

Wilt u meer weten over onze diensten en werkwijze?

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan via een WhatsApp bericht of een mailtje en wij nemen contact met u op.